Pærer i rødvin med syltede figner og Fruits De Bois


(til 16 personer)

Pærer og koge lage:

16 pærer
2 fl. rødvin
300 + 250 g mørk farin
20 stk. hel nellike
4 stk. hel kanel
0.5 l appelsin juice
2 spsk. citron

Fruits De Bois

2 glas acasia honning
200 g hasselnødder
200 g mandler
200 g valdnødder

Syltede figner

3 * 400 g brændte figner i karamel
2 l is

Pærerne skrælles hele hvor stilk og blomst bevares.
Kogelagen blandes af 2 fl. rødvin, 300 g mørkfarin, 20 hele nelliker, 4 hele kanel stænger, 0,5 l appelsin juice og 2 spsk citron.
Bring kogelagen i kog og kog pærerne i lagen i 20 minutter.
De kogte pærer

Tag pærerne op af lagen og stil dem på et fad med stilken øverst.
Kom 250 g mørk farin i kogelagen og kog den ind ved stærk varme i 30 - 40 min. Når lagen begynder at skumme op er den klar til at hælde over de kogte pærer.
Pærene overdækkes med vitawrap og stilles i køleskabet i 1 døgn.
Fruits De Bois
Fruits De Bois laves ved at de 2 glas acasia honning smeltes i vandbad.
Når honningen er smeltet hældes den i en glasskål hvor mandler, hasselnødder og valdnødder er lagt lagvis. Glasskålen sættes nu i køleskabet hvor den efter 1-2 døgn er klar til brug.
Pærene anrettes potionsvis med 1 pære, 2 spsk Fruits De Bois, 2-3 syltede figner og 1 kugle is (der kan i stedt anvendes råcrem, cremefrais eller flødeskum)
Retten skal laves dagen før den skal anvendes, rigtig god fornøjelse!

Rigtig god appetit!

Opdateret den 20-4-00