BENTES KRANSEKAGE

INGREDIENSER:


KRANSEKAGE:
1 kg Odense kransekagemasse (XX)
50 g Bitre mandler (kan kun købes i specialforretninger)
75 g Søde mandler
½ kg Flourmelis
3 Æggehvider (ca. 130 g)
2 spsk Strøget mel (ca. 25 g)
8-10 Tvebakker (ca. 70 g)
PYNT:
¼ kg flourmelis
1 Æggehvide
1 tsk Eddike
SMØRRING AF FORMENE:
10 Tvebakker
25 g smør

Tilberedningstid: 3-4 timer (føste gang noget mere)
18 ringe 25 personer

TILBEREDNING:

  • Mandlerne smuttes og hakkes meget fin
  • Tvebakkerne hakkes til fin rasp
  • Alle ingredienserne håndmixes til en ensartet dej
  • Formene smøres med smeltet smør (skal være smør) og drysses med den meget fine tvebakkerasp
  • Bordet drysses med lidt flourmelis og dejen rulles ud i ens stænger
  • Kransekagestængerne fordeles i formene
  • Bages i almindelig ovn (det bedste resultat opnåes hvis man undlader varmluft) på anden øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 8-12 minutter (tips: færdige når man kan dufte kransekagen) Ringene skal være gyldenbrune
  • Kransekageringene tages ud af formene mens de stadig er varme (Hvis ringene knækker kan de samles, mens de er bløde og varme)
  • Ringene skal nu køles af og først når de er blevet helt kolde og hårde samles kransekagen
  • Find det underlag du vil have kransekagen på i fryseren og nu kan ringene sprøjtes med den tykke glasur (hvis den ikke er tyk løber glasuren, den skal jo gerne hænge i flotte buer) Brug en plastikpose til glasuren og klip et meget lille hul
  • Ringene sprøjtes med glasur og stables til den endelige kransekage
  • Kransekagen skal i fryseren mindst et døgn
    HUSK: Det er ikke svært at lave, men man skal have en stor tålmodighed og resultatet er værd at kæmpe for.

    TIPS: Ringene kan fryses igen hvis du ikke bruger hele kransekagen - eller du kan lave 2 kransekage med de 12 mindste ringe
    Rigtig god fornøjelse!