Tilberedningstid: 3-4 timer (føste gang noget mere)
18 ringe 25 personer
TILBEREDNING:
Mandlerne smuttes og hakkes meget fin
Tvebakkerne hakkes til fin rasp
Alle ingredienserne håndmixes til en ensartet dej
Formene smøres med smeltet smør (skal være smør) og drysses med den meget fine tvebakkerasp
Bordet drysses med lidt flourmelis og dejen rulles ud i ens stænger
Kransekagestængerne fordeles i formene
Bages i almindelig ovn (det bedste resultat opnåes hvis man undlader varmluft) på anden øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 8-12 minutter (tips: færdige når man kan dufte kransekagen)
Ringene skal være gyldenbrune
Kransekageringene tages ud af formene mens de stadig er varme (Hvis ringene knækker kan de samles, mens de er bløde og varme)
Ringene skal nu køles af og først når de er blevet helt kolde og hårde samles kransekagen
Find det underlag du vil have kransekagen på i fryseren og nu kan ringene sprøjtes med den tykke glasur (hvis den ikke er tyk løber glasuren, den skal jo gerne hænge i flotte buer) Brug en plastikpose til glasuren og klip et meget lille hul
Ringene sprøjtes med glasur og stables til den endelige kransekage
Kransekagen skal i fryseren mindst et døgn
HUSK: Det er ikke svært at lave, men man skal have en stor tålmodighed og resultatet er værd at kæmpe for.
TIPS: Ringene kan fryses igen hvis du ikke bruger hele kransekagen - eller du kan lave 2 kransekage med de 12 mindste ringe
Rigtig god fornøjelse!
|